Pytanie 1
Jaki produkt spożywczy powinien być składowany w chłodni przed otwarciem opakowania?
Wynik: 36/40 punktów (90,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Jaki produkt spożywczy powinien być składowany w chłodni przed otwarciem opakowania?
Do przygotowania bruschetty, świeże pomidory powinny być pokrojone.
Blanszowanie to technika, która polega na zanurzeniu produktu
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Wskaż artykuł pochodzenia zwierzęcego?
Kelner może zasugerować gościom, którzy wolą gorące przystawki
Który sos można sporządzić, wykorzystując wszystkie zamieszczone w tabeli składniki?
Składniki sosu | |
---|---|
– | majonez |
– | jaja |
– | szczypiorek |
– | musztarda |
– | sól, cukier |
Jaką metodę obróbki termicznej powinno się zastosować przy przygotowywaniu potrawki cielęcej?
W jakim systemie dostarczania posiłków odbywa się serwowanie potraw przez okno łączące kuchnię z salą jadalną?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaką potrawę powinno się uwzględnić w menu, gdy restauracja planuje rozszerzenie oferty o dania kuchni węgierskiej?
Jaką technikę zastosował kelner, serwując tort weselny przy wózku kelnerskim?
W chłodniach nie powinno się przechowywać
Jakie danie zostało przygotowane do podania według techniki francuskiej?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie dodatki serwuje się do galarety mięsnej?
Jakie wina powinien zaproponować kelner gościom do wołowiny pieczonej?
Krokiety z nadzieniem z kapusty i grzybów powinny być uformowane
Jaką czynność powinien wykonać kelner, zbliżając się do gościa od prawej strony?
Kompot francuski powinien być podany w
Jaką ilość kilogramów pieczarek należy przygotować do wyprodukowania 22 porcji szaszłyków z pieczarek, biorąc pod uwagę, że do zrobienia 4 porcji potrawy wykorzystano 400 g tego surowca?
Jaki dodatek powinien zaproponować kelner do tymbalików drobiowych?
Podczas obsługi gości za pomocą serwisu synchronicznego dania powinny być serwowane
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakiego koloru deska powinna być użyta do rozdrobnienia ugotowanych jaj?
Na podstawie informacji zawartych w zamieszczonej tabeli wskaż pomieszczenie, które jest odpowiednie do przechowywania rukoli.
Wyszczególnienie | Temperatura [°C] | Wilgotność powietrza [%] |
---|---|---|
A. magazyn produktów suchych | od +15 do +18 | od 56 do 60 |
B. magazyn warzyw korzeniowych | od +6 do +10 | od 85 do 90 |
C. komora chłodnicza warzyw nietrwałych | od +4 do +8 | od 80 do 85 |
D. komora niskotemperaturowa | od −18 do −22 | od 80 do 90 |
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Likier Amaretto wyróżnia się smakiem
Jaja stanowią podstawowy element
Jaki sposób serwowania z wykorzystaniem gości zastosował kelner, gdy przy stole pomocniczym pokroił upieczony comber jagnięcy w taki sposób, że każda porcja miała kostkę?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Kelner, nakładając pieczonego pstrąga z półmiska na talerz gościa, powinien umieścić rybę
Molton, ułożony na stole zgodnie z zasadami nakrywania stołów, nie pełni roli
W jaki sposób kelner powinien się zachować podczas odbierania talerza z zamówionym daniem głównym w ekspedycji?
Kelner obsługujący room service powinien zbierać zamówienia "klamkowe"
Jaką potrawę może przygotować kelner przy stole gościa?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie elementy zastawy stołowej powinien kelner przenosić jedynie za pomocą tacy?
Kelner powinien rozpocząć realizację zamówienia składającego się z dania głównego, zimnej zakąski oraz czystej zupy z dodatkiem od podania