Pytanie 1
Z białka jaj i cukru sporządza się ciasto
Wynik: 6/40 punktów (15,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Z białka jaj i cukru sporządza się ciasto
W jednym magazynie można razem przechowywać następujące surowce cukiernicze:
Do dekoracji tortów w stylu angielskim stosuje się
Do produkcji marcepanu należy użyć
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Które półprodukty, oprócz masy serowej, są stosowane do produkcji sernika krakowskiego?
Mak przeznaczony do produkcji masy makowej należy poddać procesowi
Ciastka żurawinowe pakowane są w torebki foliowe po 200 g, a następnie układane w kartony po 2 kg. Ile sztuk opakowań tego typu należy przygotować do wysyłki 10 kg ciastek żurawinowych?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Precelki należą do wyrobów cukierniczych z ciast
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Zgodnie z zasadami technologicznymi gęstość ciasta parzonego reguluje się przez
Brak odpowiedzi na to pytanie.
W którym urządzeniu należy wyeksponować eklery z kremem śmietankowym wykończone czekoladą?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Andruty należą do wyrobów
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Którą grupę surowców oprócz masła i mąki należy użyć do sporządzenia ciasta na faworki?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Sporządzając ciasto biszkoptowo-tłuszczowe metodą "na zimno", tłuszcz należy
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Sorbety owocowe należy przechowywać
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Zakres temperatur przechowywania masła i serów wynosi
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Rdzenie likworowe można oblać kuwerturą czekoladową lub poddać
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Ile miodu potrzeba do wyprodukowania 120 sztuk pierników, jeżeli receptura przewiduje 50 g miodu na 80 sztuk wyrobu?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
W razie przerwy w dopływie prądu pracownik obsługujący maszynę powinien
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Karpatkę tradycyjnie dekoruje się
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Którego urządzenia należy użyć do wypieku wafli?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Opakowaniem jednostkowym dla tortu o średnicy 28 cm jest
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Celem przebijania ciasta drożdżowego w czasie fermentacji jest
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Spulchnianie ciasta francuskiego następuje podczas
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Pączki należy smażyć w tłuszczu o zakresie temperatur
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Aby dokonać pomiaru wilgotności powietrza w magazynie, należy użyć
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jako substancję żelującą do produkcji galaretek należy zastosować
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Wskaż właściwości mleka przeznaczonego do produkcji cukierniczej.
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jeżeli termometr w komorze mroźniczej, w której przechowuje się lody, wskazał 5°C poniżej zera, to temperaturę należy
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Elektronicznym przyrządem do bezdotykowego pomiaru temperatury na powierzchni magazynowanych surowców jest
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Przyczyną zakalca babki biszkoptowo-tłuszczowej jest
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Przyczyną występowania matowej powierzchni czekolady jest
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Która z wymienionych cech jakościowych charakteryzuje świeże drożdże prasowane?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Wyroby z ciasta piernikowego dłużej zachowają wilgotność, jeżeli do sporządzenia ciasta zastosuje się dodatek
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Podczas produkcji ciasta francuskiego tłuszcz
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Liczne warstwy, pojedyncze komory powietrzne oraz tłuszcz dobrze związany to cechy ciast